Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1202]

Szemző+Gőz mozikoncert a Szombat folyóirat javára a Bálint Házban
Szemző Tibor és Gőz László mozikoncertje a mozgóképet, a zenét és az emberi  beszédet, mint zenei mintázatot ötvözi különleges hatású egységgé. Az est bevételével a művészek a Szombat folyóiratot támogatják. Jegyek 3500 Ft-os áron elővételben és a koncert estéjén is kaphatók a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.). A koncert időpontja: 2018. október 20. vasárnap, este 7 óra.
 
Meghívó Janusz Korczak konferenciára
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) minden érdeklődő szakembert, hallgatót szeretettel vár a 2018. október 16-án (kedd) délelőtt 10 órától a Goldmark teremben megrendezendő Janusz Korczak konferenciára. Az esemény pontos címe: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.
 
Új vallásközi beszélgetés-sorozatot indít a Mazsihisz: Isten a 21. században
Zsidó-keresztény vegyesházasság, vallás és politikai hatalom, válás, családi krízisek, női szerepek, keresztény és zsidó szexuáletika, múltfeltárás, pártállami kollaboráció: őszinte vallási beszélgetések múltról és főleg jövőről, Istenről a 21. században a budapesti Goldmark teremben (Budapest VII., ker., Wesselényi u. 7.)
 
Klikkelj a zsidóságra! – online tanulás gyerekeknek
A budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola 2015 őszén indította el e-learning (vagyis internetes távoktatási) programját, amely lehetővé teszi 7-18 éves vidéki és határon túli zsidó fiatalok bekapcsolódását a Lauder Iskola zsidó oktatási programjába.
 
A Dreyfus-ügyet dolgozza fel új filmjében Roman Polanski
Novembertől forgatja Párizsban Roman Polanski J'Accuse című filmjét a híres francia Dreyfus-ügyről, amelynek feldolgozását már évek óta tervezi az Oscar-díjas rendező – írta meg a The Hollywood Reporter.
 
Charles Aznavour jövőre Tel-Avivban akart énekelni – elhunyt a francia sanzon utolsó óriása
A hétfőn elhunyt világhírű sanzonénekes – aki Jeruzsálemben tavaly Raoul Wallenberg-emlékérmet kapott – a 2019-ben tervezett koncertkörútján szeretett volna föllépni Izraelben is.
 
Szezonzáró Tóra-party, a hit bulija: Szimchát Tóra üzenete
Búcsúzz jókedvűen: ezt a legnehezebb feladatot tűzi elénk az őszi ünnepek zárlata, a Tóra örömünnepe. Ez azért lehetséges, mert minden lezárás egyben újrakezdés is.
 
A német szövetségi alkotmánybírósághoz fordult panasszal egy volt auschwitzi fogoly
A német szövetségi alkotmánybírósághoz fordult panasszal Karol Tendera volt auschwitzi lengyel fogoly, miután a német igazságszolgáltatás elutasította az ügyében Lengyelországban hozott ítélet végrehajtását – közölték csütörtökön a férfi jogászai.
 
A Zsidó Világkongresszus elnöke csalódott a magyar holokausztmúzeum tervezett tartalma miatt
NEW YORK – A Zsidó Világkongresszus (ZSVK) csalódottságát fejezi ki amiatt, hogy egy budapesti múzeum úgy kívánja bemutatni a holokausztot, hogy közben nem vesz tudomást a magyar társadalom felelősségéről és a magyar hatóságoknak a magyar zsidóság megsemmisítésében játszott szerepéről, mondta Ronald S. Lauder, a ZSVK elnöke.
 
Mózes „sírfelirata”: miért nem támadt többé hozzá hasonló? – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 18:12 óra, az ünnep kimenetele: 19:14 óra. A Tórából ezen a héten a (Mózes 5. 33:1-34:12.) ünnepi szöveget olvasunk fel zsinagógáinkban.
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1202]