Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1170]

Az osztrák házelnök látogatása a MAZSIHISZ székházában
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) meghívására a szövetség székházába látogatott ma Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke.  
 
Zsidó zarándoklat az arab világ szívében
1948 előtt a zsidóság jelentős része élt az arab világban. Sajátos kultúrájuk, zenéjük és konyhájuk ma leginkább Izraelben él tovább, hiszen többségük a zsidó állam megalakulása után – Franciaország mellett – Izraelt választotta új hazájául. Eredeti lakhelyükön kevesen maradtak, annyian pedig, hogy élő kulturális közeget alkossanak, talán csak egyetlen helyen, mégpedig Tunézia déli részén, Líbia határától alig száz kilométerre: Dzserba szigetén.
 
Roman Abramovics izraeli állampolgárrá válik
Roman Abramovics orosz milliárdos csütörtökön Izraelbe érkezik, ahol az Iszrael Hajom (Izrael ma) című újság értesülése szerint felveszi az izraeli állampolgárságot, miután Londonban nehézségekbe ütközött lejárt brit befektetői vízumának meghosszabbítása.
 
Tejkamion a Lauder Javne iskolában
A sávuot ünnep alkalmából a Tej Terméktanács oktatókamionja és a budapesti Lauder Javne Iskola judaisztika tanárai közösen népszerűsítik a tejet, mint az egészséges táplálkozás forrását, és mint a zsidó hagyomány egyik ősi szimbólumát. Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Verő Tamás rabbi, valamint Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója.
 
Megkezdődött a Scheiber Sándor általános iskola és kollégium energetikai korszerűsítése
Megkezdődött a Budapesti Zsidó Hitközsége (BZSH) Scheiber Sándor Általános Iskola és Kollégium épületének energetikai korszerűsítése.
 
Az egész Galaxis zsidó: Han Solót az új filmben is zsidó színész játssza
Itt van az új, Han Solo fiatalságáról szóló Star Wars-film bemutatója a nyakunkon és a zsidó sajtó azzal van tele, hogy ahogy a régi, úgy az új Han Solo is zsidó.
 
Tegnap meghalt egy kicsi Amerika: Philip Roth, egy zsidó géniusz búcsúztatása
Ha Kafka és Freud Amerikában éltek volna, nem Közép-Európában a holokauszt előérzetében, akkor ők lettek volna Philip Roth és Woody Allen. Roth nem volt más, mint az a Kafka, aki tényleg eljutott a vágyott és érthetetlen „Amerikába”.  
 
Elhunyt Philip Roth, az egyik legjelentősebb kortárs amerikai író
Nyolcvanöt évesen elhunyt Philip Roth, a kortárs amerikai irodalom egyik legnagyobb alakja.
 
Koldus és királyfi: zenés árnyjáték gyerekeknek
Gyereknapi BonBon matiné, 2018. május 27-én vasárnap, délelőtt 10 órától a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.) a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szervezésében.  
 
Hivatalos: megvan a világ első kóser és tényleg sajtburger-ízű sajtburgere
És vegán, mert a vegán az új kóser trend, és ehető, mert a hús minden tulajdonságával, főleg az ízével rendelkezik, mert benne van a protein, ami a húst hússá teszi. És még környezetkímélő is, mert kósert enni menő.  
 
[1]      «      4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10      »      [1170]