Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1229]

Tel-Avivban épül Izrael eddigi legmagasabb épülete
Az Azrieli cégbirodalom építi föl azt a 340 méter magasra tervezett, hatalmas felhőkarcolót, amelyben 65 ezer négyzetméternyi irodaépület, 17 ezer négyzetméter lakópark, 15 ezer négyzetméteres szálloda és 15 ezer négyzetméteres kereskedelmi centrum kap helyet.
 
Heisler András: Ami összekapcsol bennünket: boldog karácsonyt, Magyarország!
Azonos állampolgári közösség tagjaiként közös vallási hagyományunk a Biblia és annak tanításai. Mindez összeköt Bennünket. Boldog karácsonyt kívánunk mindazoknak, akik a názáreti rabbi születését ünneplik.
 
Nagyon jó olvasnivaló, kisdobos becsületszavamra
Dési Péter könyvének egyik erénye a lendületes sodrása, olvasmányossága és humora, a másik erénye pedig a gyermeki megfigyelői pozícióból adódó abszurd pontosság. Nagyon jó olvasnivaló, mindenkinek ajánlom, akit érdekel egy kedves, nagyszívű, s természetesen elég hangos életet élő zsidó család élete egy kisdobos szemszögéből.
 
Macsétával szelfizni zsinagóga előtt: nem jó ötlet
Egy egyelőre ismeretlen, és duplán peches elkövető a jobb kezében bozótvágó kést, a bal kezében okostelefont tartva szelfizett a Chabad mozgalom egyik zsinagógája előtt.
 
Gyász: Elhunyt a varsói gettólázadás utolsó túlélője
Kilencvennégy éves korában elhunyt Jeruzsálemben Simcha Rotem, a varsói gettólázadás utolsó túlélője – jelentették izraeli hírforrások szombat este.
 
Kácsor Zsolt: Doktor Moll és a Szombat szombatsága
Doktor Moll sok magyarázatot hallott már a szombat szépségéről, arról a lelki megnyugvásról, amit a zsidóság Királynője hoz magával minden pénteken alkonyatkor, amikor a három csillag társaságában megérkezik a világba, és Doktor Moll ismeri már a szombati micvákat is, még ha neki a szombat nem is a megszorítások napja, hanem
 
A száműzetés és a szerelem – Jó Szombatot
Minden kedves olvasónknak: Jó Szombatot, Sábát Sálom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten 15:37 óra, a Szombat királynője 16:48 órakor távozik körünkből, onnantól visszavárjuk Önöket honlapunkra. Addig találkozzunk személyesen, zsinagógáinkban. A Tórából ezen a héten a „Vájechi” (Mózes 1. 47:28-50:26.) hetiszakaszt olvassuk fel.
 
A kóserság forradalma: a vegán rák és a kóser sajtburger kora
A vegán húspótlékok, a húst imitáló vegán termékek teljes mértékben át fogják rendezni a kóser étkezés gyakorlatát. Most éppen a vegán és kóser rák az új zsidó gasztro-micva.  
 
Szomorú, de Köves Slomó vezető rabbi folyamatosan nem mond igazat
Érthetetlen, miért gondolja, hogy az izraeli médiumokban úgysem számítanak a tények, és hogy kívüle senki nem ért ivritül. Érthetetlen, miért nézi le annyira Izrael polgárait, meg a magyar zsidókat, hogy azt hiszi, nekik bármit füllenthet. Érthetetlen miért csinál ilyet egy jámbor rabbi egyáltalán.
 
Cápákat figyelhetünk az izraeli tengerparton
Egy izraeli cápamegfigyelő és információs központ jövő év április elsejéig minden szombaton nyitva áll a nagyközönség előtt, hogy a látogatók megismerkedhessenek a veszélyeztetett tengeri ragadozók életével.
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1229]