Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1184]

Együtt lenni egyszerűen jó! – Hamarosan kezdődik a 21. Zsidó Kulturális Fesztivál
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), mint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) legnagyobb taghitközsége idén augusztus 26-szeptember 2. között rendezi meg a zsidó kultúra legnagyobb seregszemléjét a Zsidó Kulturális Fesztivált.  
 
Az amerikai alelnök több európai szólított fel a zsidók elleni támadások megfékezésére
A zsidók elleni támadások megfékezésére szólított fel egyes európai országokat Mike Pence amerikai alelnök a vallásszabadságról rendezett miniszteri szintű nemzetközi konferencián Washingtonban. Pence konkrétan az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot.
 
Zsidó sírkövekből rakták ki egy csűr padlóját
Visszakerültek a temetőbe azok a sírkövek, amelyeket egy lengyel házaspár talált egy csűr padlózatában.  
 
Megjelent a Fiumei úti sírkert és a Salgótarjáni utcai zsidó temető adattára
Megjelent a Fiumei úti sírkert és a Salgótarjáni utcai zsidó temető adattára, amely a két temető nevezetes síremlékeit igyekszik a legteljesebb formában bemutatni.
 
Különleges dicsőség hordozójává teszlek titeket – Jó Szombatot, Shabat Shalom!
Minden kedves olvasónknak: Jó szombatot, Shabbat Shalom! A péntek esti gyertyagyújtás időpontja Budapesten: 20:07 óra, az ünnep kimenetele: 21:19 óra. A Tórából ezen a héten a „Váetchánán” (Mózes 5. 3:23–7:11.) hetiszakaszt olvassuk fel zsinagógáinkban.
 
Ortodox rabbik: Az állatkínzással levágott hús nem lehet kóser
Izrael után az amerikai Ortodox Unió is bejelentette, hogy nem tekinti többé kósernek az állatkínzással levágott marhák húsát, terjed a belátás, hogy ami nem etikus, az nem lehet kóser sem.
 
Berlini emlék: Pink, az énekesnő zsidó vallomása
Egy talkshowban beszélt a popsztár tavalyi berlini látogatásáról hat éves kislányával az ottani Holokauszt Múzeumban, aki megértette, hogy ők zsidók és a mostani Berlin azt tanította neki, hogy ami rossz volt, mindig jóra fordulhat.
 
Egy szupermodellel többen vagyunk
Karlie Kloss betért a zsidóságba, mert feleségül megy Joshua Kushnerhez, Donald Trump amerikai elnök vejének testvéréhez.
 
Izraeli államfő: Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával
Az usztasa mozgalom egyike volt azoknak a szörnyű rendszereknek, amely együttműködött a nácikkal több tízezer zsidó, szerb és roma megsemmisítésben – mondta Izrael államfője, Reuven Rivlin szerdán a horvátországi Jasenovacon, hangsúlyozva: Horvátországnak szembe kell néznie saját múltjával, mert ez az alapja minden igazságos társadalomnak és fontos tényezője a két ország barátságának.
 
Ne pánikolj, inkább tanulj nálunk ingyen!
Tudod a ponthatárokat, és nem kerültél be? Ne ess kétségbe, a továbbtanulás még előtted áll. Szerezz érettségi után szakképesítést nálunk ingyen, a Külker Gimiben!
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1184]