Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1202]

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának
Ausztrália nyitott arra, hogy Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosaként, de továbbra is elkötelezett az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldása mellett – mondta kedden Scott Morrison miniszterelnök.
 
A világ legfontosabb zsidói elkerülik a stresszt: Ivanka Trump is meditál
Az amerikai elnök lánya zsidó hitre tért át, miután megismerkedett későbbi férjével. A modern ortodox házaspár időbeosztását egy meditációs technika is segíti, így lehetnek annyira szorgalmasak. Kérdés, persze, kóser dolog-e mantrákat mondogatni és van, aki szerint O.K. És Ön szerint?
 
Merényletet kíséreltek meg a tatárföldi zsidó autonómiaszervezet vezetője ellen
Levélbomba robbant hétfőn Mihail Szkobljonok, a tatárföldi zsidó nemzeti-kulturális autonómiaszervezet elnöke céges irodájában.  
 
Heisler András: Két világ polgára – 70 éves Schőner Alfréd
A most 70 éves prof. dr Schőner Alfréd főrabbi egy eltűnt világ követeként volt mindig naprakész és szorgalmas kortársunk, vezető, aki tanító marad visszavonultan is, mist válik csak igazan tanítónkká! Isten éltesse!
 
Senkitől sem szabad elvenni a boldogságát és azzal az életét
Darvas István főrabbi, Szénási Jonathán Sándor református lelkipásztor és Várszegi Asztrik római katolikus főpap beszélgetett egymással Az Isten a 21. században című sorozat első rendezvényén, amely izgalmasabb nem is lehetett volna: szó esett zsidó leszbikus anyáról, kényszer alatt hozott betérésről, egy csülökpörkölt következményeiről, valamint egy meg nem nevezett rabbi által szidalmazott betértekről.
 
Virággal az erőszak ellen – Ültessünk virágot a holokausztban megölt másfélmillió gyerek emlékére
Gyere te is! És add tovább a hírt! Ültessünk virágot a holokausztban megölt másfélmillió gyerek emlékére, 2018. október 18. (csütörtök) délután 3 órától a Dohány utcai zsinagóga előtt.
 
Hamarosan újra megnyit a Szomorú vasárnap szerzőjének törzshelye
Újra kinyit Seress Rezsőnek, a világhírű Szomorú vasárnap című dal zeneszerzőjének törzshelye. Az erzsébetvárosi Akácfa utcában található Kispipa étteremben az október 25-i megnyitón Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója idézi meg Seress Rezsőt.
 
Horogkeresztek a francia elitegyetemen
Az antiszemitizmusnak nincs helye a felsőoktatási intézményeinkben – közölte a francia kormány felsőoktatásért felelős minisztere, miután horogkereszteket és egyéb antiszemita ábrákat és feliratokat találtak az HEC Paris egyetem egyik kampuszán.
 
Bezárt a Saját szoba, de remélhetőleg sokan látták
A napokban véget ért a Síp 12 Galéria idén júliusban megnyílt, Saját szoba című, második kiállítása, amely – a létesítmény első tárlatához hasonlóan – két női művész alkotásait bírta párbeszédre egymással. A finisszázson Farkas Zsófi kurátor elemzését hallgattuk meg a művekről.
 
Azt kell keresnünk, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt – Schweitzer Józsefre emlékezünk
Schweitzer József 1922 október 13-án született Veszprémben. „A lehető legtöbb megértést kell tanúsítanunk egymás iránt.” – Schweitzer József, néhai országos nyugalmazott főrabbira emlékezünk.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1202]