Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1172   |   1173   |   1174   |   1175   |   1176   |   1177   |   1178      »      [1193]

Szlichot: a bûnbánat és a bátorság éjszakája
A közelgõ nagyünnepekre való lelki felkészülés és megtisztulás jegyében idén is megtartották az Országos Rabbiképzõ-Zsidó Egyetem Bérkocsis utcai zsinagógájában Szlichot istentiszteletüket, amelyen részt vett Zoltai Gusztáv Mazsihisz ügyvezetõ igazgatója.
 
Kirakatból bevett, kínálatban bennhagyott antiszemita könyvek
Beszedte a hungarista és antiszemita könyveket a pécsi vasútállomás egyik újságos standjának bérlõje, de továbbra is árulja azokat. A bérlõt az üzlet tulajdonosa – egy olvasónk levelének hatására – kötelezte arra, hogy a kirakatból távolítsa el a könyveket.
 
A magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozatot bocsátott ki a posta
A magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozatot bocsátott ki a Magyar Posta, az elsõ két címletet csütörtökön mutatták be Szegeden és a fõvárosban.
 
Nyolc kis apró szív - Év végi mártírmegemlékezés a Kozma utcai temetõben
Ne legyen olyan szó, amely félreérthetõ, mert ez a generáció nagyon érzékeny. Ennek a generációnak minden fáj. Ez a generáció fél.
 
Vadászgépek kísérték a merénylettel fenyegetett izraeli utasszállítót
Pokolgépes merénylettel fenyegették meg az El Al izraeli légitársaság egyik repülõgépét: a Párizsból érkezõ Boeing 767-es gép, fedélzetén 237 utassal szerdán szerencsésen leszállt a Tel-Aviv közelében lévõ Ben Gurion repülõtéren, s a szakértõk nem találtak robbanószerkezetet a fedélzetén - tudatta az MTI. www.168ora.hu
 
Merénylet az Izrael-díjas professzor ellen
Pokolgépes merényletet követtek el mára virradóra Jeruzsálemben egy neves izraeli történészprofesszor ellen, aki többször bírálta a palesztin területeken lévõ zsidó telepeket.
 
"Nekünk, németeknek teljes felelõsséget kell vállalnunk a történelmünkért"
Angela Merkel német kancellár biztosította szerdán Lengyelországot arról, hogy a Kelet-Európából a II. világháború után elûzött vagy elmenekült németek sorsára emlékeztetõ központ létrehozása semmiképpen nem jelentené a történelem újraértelmezését vagy a náci bûntettek megbocsátását.
 
Visszaadja a cseh állam Emil Freund örökségét
A második világháború alatt elkobzott, harminckét képbõl álló gyûjteményt visszaadják a zsidó jogász örököseinek, és a képek egy részét az állam visszavásárolja.
 
Rabbi szólal fel a Vatikánban a püspöki szinódus elõtt
Sear-Jasub Cohen haifai rabbi személyében elõször szólal fel zsidó vallási vezetõ a római katolikus egyház püspöki szinódusán. Az októberben tartandó egyházi ülésszakon a résztvevõk a Bibliáról tanácskoznak majd - jelentette be szerdán Federico Lombardi vatikáni szóvivõ.
 
A Filantróp - Sir Sigmund Sternberg
Egy különösen jellegtelen modern észak-londoni irodaházban rendezte be "fõhadiszállását" Sir Sigmund Sternberg, a röviden filantrópként emlegetett magyar származású brit üzletember.
 
[1]      «      1172   |   1173   |   1174   |   1175   |   1176   |   1177   |   1178      »      [1193]