Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1172   |   1173   |   1174   |   1175   |   1176   |   1177   |   1178      »      [1211]

Merkel: ha a többség felemeli a szavát, elkerülhetõ lett volna a kristályéjszaka
A hallgatás és a közömbösség veszélyére figyelmeztetett Angela Merkel német kancellár a kristályéjszakának nevezett zsidóellenes náci pogrom 70. évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen, vasárnap az egyik berlini zsinagógában.
 
Örmény és görög szerzetesek verekedtek össze Jeruzsálemben
Görög és örmény ortodox szerzetesek verekedtek össze egymással vasárnap Jeruzsálemben, a keresztények legszentebb templomában, két papot elõállított a rendõrség.
 
Százezres tömeg a Rabin-emlékesten Tel-Avivban
Mintegy százezer ember emlékezett Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökre meggyilkolásának 13. évfordulóján Tel-Avivban, azon a téren, ahol a merényletet elkövették, és amely azóta Rabin nevét viseli.
 
Neonáci provokáció a Bochum-Werder Bremen meccsen
A vendégcsapat szurkolói "nácik, haza" kiáltásokkal elzavarták azokat a társaikat, akik a harmadik birodalom zászlaját feszítették ki a stadionban.
 
Katolikus-Zsidó Világtalálkozó Budapesten
A konferencia fõ témái: a vallásos és a polgári társadalom ma – zsidó és katolikus jövõkép.
 
A "szörnyûség dokumentumai" - bõvíteni akarták auschwitzi haláltábort
Az egykori náci haláltábor, az auschwitzi koncentrációs tábor tervezett kibõvítésének minden szempontból hitelesnek tûnõ dokumentumait hozta nyilvánosságra szombaton, a zsidóellenes nemzetiszocialista pogrom, a kristályéjszaka évfordulójának elõestéjén a Bild.
 
Katolikus és Zsidó vezetõk közösen emlékeznek a „Kristályéjszaka” áldozataira
A hetven évvel ezelõtti zsidóellenes náci pogromra, az úgynevezett kristályéjszakára emlékeznek vasárnap katolikus és zsidó vezetõk
 
A holokauszt, mint probléma, avagy miért nem része Magyarország a Soá érzületi térképének?
Mindenképpen indokolt lett volna, hogy a holokausztnak, mint drámának az emlékezeti kultusza elterjedt volna az országban, hiszen ártatlan emberek, magyar állampolgárok százezreit ölték meg, ráadásul alapvetõen a zsidó-keresztény civilizáció alapértékeit, sõt fõszereplõit „érintette” ez a a tömeggyilkosság
 
Zsidók likvidálására ajánlkozni a neten nem büntetendõ a rendõrség szerint
A BRFK Bûnügyi Fõosztálya elutasította a feljelentést az Expressz internetes kiadásában feladott hirdetés ügyében, amelyben „zsidók kiirtására szakosodott cég hájfejû parlamenti zsidók, újgazdag brókerek” és számos más csoport „likvidálására és internetes kivégzésére” vállalkozott, megrendeléses alapon.
 
A csíkos pizsamás fiú
Vannak filmek, alkotások, amelyeket nehéz, szinte lehetetlen hagyományos kategóriák alapján megítélni. Ezek közé tartoznak a holokauszt borzalmait feldolgozó mûvek is.
 
[1]      «      1172   |   1173   |   1174   |   1175   |   1176   |   1177   |   1178      »      [1211]