Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1202]

Náci karlendítés és Heil Hitler kiáltások - 200 embert õrizetbe vettek Moszkvában
Oroszországban kedden, a Népi Egység napján országszerte megmozdulásokat szervezett a szélsõjobb: Moszkvában mintegy 200 fõt õrizetbe vettek kisebb illegális tüntetéseken, melyeknek résztvevõi részben náci karlendítéssel és Heil Hitler kiáltásokkal vonultak fel.
 
Konrád György életrajzi regényének bemutatója Belgrádban
Nagy érdeklõdés mellett mutatta be Elutazás és hazatérés címû önéletrajzi regényét szombaton Belgrádban Konrád György.
 
Anna Porter: Higgadtan Kasztnerrõl
Amikor Fischer István kérelmezte, hogy távolítsák el a Kasztner tiszteletére elhelyezett emléktáblát, kérését - mint írja - azzal indokolta, hogy "Kasztner neve fémjelzi a magyar zsidóság félrevezetését, becsapását a Zsidó Tanács és a hitközségi, valamint a cionista vezetõk által a gettósítás és deportálás idején."
 
Antiszemita levelet továbbítottak a mezõberényi városházáról?
A Hír6 portál birtokába került elektronikus levél alapján "valószínûsíthetõ, hogy a mezõberényi polgármesteri hivatal egyik hivatali munkaállomásáról egy köztisztviselõ továbbította azt a súlyos antiszemita kitételekkel tûzdelt levelet."
 
Csendes hõsök - civil kurázsival
Eugen Kahl 1943 januárjában a légvédelmi szolgálatból hazatérve egy ismeretlen fiatalemberbe botlott. - Õ Robert Eisenstädt, zsidó, mi bújtatjuk, te errõl senkinek sem beszélsz - mondták a szülei az akkor 16 éves fiúnak.
 
Az izraeli kormány leveszi a kezét ciszjordániai vadtelepeseirõl
Az izraeli kormány beszünteti az engedély nélkül épült zsidó telepek anyagi támogatását Ciszjordániában, mert szélsõséges telepesek egyre több erõszakcselekményt követnek el - jelentette be az izraeli kormány vasárnap.  
 
Szlovákiai focibotrány: bosszú az itthoni szlovák kisebbségen
Több szlovákok lakta magyarországi településen is rongálás történt az éjjel. Az ismeretlenek a dunaszerdahelyi focimeccsen történt incidens éjjelén helységnévtáblákat firkáltak össze, vagy döntöttek ki, Pilisszentkereszt önkormányzatának épületére "Nácik" feliratot festettek.
 
Tizenkét évesen…
Családom, a háború elõtt és alatt az átlagos, budapesti, polgári, zsidó családok életmódját éli. Szüleimnek fehérnemû és gyermekruha varrodája volt a Nefelejcs utcában, 40 alkalmazottal, és a céghez tartozott, a közeli Garay utcában egy kétszobás iroda, sõt, áruszállításra egy konflis, majd egy autó is.
 
Rettegnek a mozik a fideszes zsidótól
"Azt gondoltam, hogy az legyen a filmnek a címe, amirõl szól. Úgy látszik azonban, hogy ma Magyarországon nem lehet dolgokat kimondani...."
 
Náci-vadász véletlenbõl
Már csak néhány hét volt hátra a második világháborúból, amikor a burgenlandi Deutsch-Schützen (Németlövõ) közeli erdõben a Waffen-SS három tagja lemészárolt több mint hatvan magyar zsidó munkaszolgálatost.
 
[1]      «      1165   |   1166   |   1167   |   1168   |   1169   |   1170   |   1171      »      [1202]