Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1119   |   1120   |   1121   |   1122   |   1123   |   1124   |   1125      »      [1170]

Töltse velünk Debrecenben Hanuka néhány napját!
Közös chanukai gyertyagyújtás minden este a zsinagóga kertjében. Fánksütés, ének, tánc, öröm. A program teljes ideje alatt a glatt kóser ellátásról a Debreceni Zsidó Hitközség konyhája gondoskodik.
 
Wallenberg titkárnõje
Mikor 1944 áprilisában véget ért a tanítás, Mariann már önkéntesként tevékenykedett a Síp utcában, a zsidó hitközségnél, a németek által felállíttatott zsidó tanácsnál.
 
Terrortámadás testközelbõl
Izrael azonnal kimentette polgárait, Európa viszont nagyon lassan reagált - nyilatkozta a Heti Válasznak Glattfelder Béla, az Európai Parlament delegáciiójának tagja, aki ott volt Mumbaiban a múlt heti terrortámadás idején.
 
Gasztroblogkarrier – Fûszer és lélek
Néhány éve indult a www.fuszereslelek.blogspot.com címen elérhetõ, Fûszer és lélek címû blog, ahol étvágygerjesztõ fotókkal megtámogatott ínycsiklandó receptekhez színes kis történetek, illetve frappáns gondolatok csatlakoztak.
 
Õrület, öngyilkos terrorista és SS tiszt alig tíz dollárért
Zsidók és muzulmánok protestálnak Nagy-Britanniában egy interentes üzlet "ízléstelennek" mondott játékai ellen. Az amerikai Brickarms ugyanis SS rúnás második világháborús figurái mellett piacra dobta a Mr. White névre keresztelt "öngyilkos merénylõt" is.
 
Megtartotta évi rendes közgyûlését a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
A közgyûlés egyhangú szavazással fogadta el azt a határozatot, amely részvétét fejezte ki a meggyilkolt Gavriel Holtzberg rabbi és felesége családjának, illetve a Chabad Lubavics közösségnek, amelynek tagjait gyilkolták meg a terroristák.
 
Nyolcezren haltak bele a brutális hajszába Balfon
Sopron–Balf - A balfi egykori kényszermunkatábor túlélõivel való találkozással, filmbemutatóval és az „Aktív európai emlékezet" címû nemzetközi konferencia elõadásait tartalmazó kötet ismertetésével tisztelegtek csütörtökön a munkatábor áldozatai elõtt.
 
Olmert: "szégyellem magam a hebroni események miatt"
"Pogromnak" nevezte vasárnap Ehud Olmert izraeli ideiglenes kormányfõ a hebroni zsidó telepesek csütörtöki, palesztinok ellen elkövetett atrocitásait.
 
Viggo Mortensen rendhagyó budapesti sajtóértekezlete a Goodról
Viggo Mortensen színész kalandos úton, jókora késéssel érkezett szombat délután Budapestre, hogy Jason Isaacs kollégájával és a producer Miriam Segallal, valamint a magyar produkciós cég képviselõjével sajtóértekezletet tartson Good címû filmje bemutatója alkalmából.
 
Magyar városok zsidó örökségérõl nyílt kiállítás Jeruzsálemben
Négy magyar város zsidó örökségét kutatták és dokumentálták történelem, fotográfia és építész szakos izraeli hallgatók; eredményeiket kiállítás keretében Jeruzsálemben mutatták be a közönségnek.
 
[1]      «      1119   |   1120   |   1121   |   1122   |   1123   |   1124   |   1125      »      [1170]