Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1086]

Harmincezer hászid zsidó zarándok érkezett az ukrajnai Umanba megünnepelni a zsidó újévet
Idén már több mint 30 ezer hászid zsidó érkezett szerdáig a világ különböző tájairól az ukrajnai Uman városába a zsidó újévet megünnepelni – számoltak be szerdán ukrán hírforrások.
 
Országos főrabbi: Nincs kőbe vésve a sorsunk
Ma este kezdődik a zsidó új év, a ros hásáná. A kétnapos ünneppel kezdetét veszi az 5778. zsinagógai esztendő. I.ten is figyel ránk. Jobbá tesz bennünket, jócselekedeteinket visszaadja nekünk, beír bennünket a jó élet könyvébe – Frölich Róbert országos főrabbi az ünnep kapcsán osztotta meg gondolatait.
 
Heisler András: Számvetés az ítélet napja előtt
A Mindenható segítségével helyt álltunk a politikai viharok között, megerősödtünk hitben és létszámban, miközben tudjuk, még csak az út elején járunk. Sok a dolgunk és nem mi fogjuk befejezni majd azt, amit elkezdtünk.  
 
Orbán Viktor üzenete a magyarországi zsidó közösségnek, a zsidó új év alkalmából
Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökét, a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a ma este beköszönő 5778. zsinagógai új év alkalmából.
 
Mai születésnapos: Kossuth Lajos, a zsidók pártfogója
A szabadság, amelynek szónoka és harcosa volt, a befogadó magyarság ereje, a liberalizmus mind azt tette belső paranccsá számára, hogy a zsidóság teljes jogegyenlőségének híve legyen és az is volt a legkiválóbb magyarok egyike.
 
Örök barátok: létrejött az első amerikai katonai bázis Izraelben
Az Egyesült Államok első amerikai katonai bázisa, egy légvédelmi támaszpont megkezdte működését a hét elején Izraelben.
 
Megvalósult a remény: közössé lett az ünnep
Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb Zsidó Kulturális Fesztiválja van mögöttünk, s ezért nem csak a fellépő művészeknek, szervezőknek, dolgozóknak jár köszönet, hanem a közönségünknek is.
 
A Rock and roll közlegények bevették a szívünket
Révész Sándor, a Piramis és a Generál együttesek legendás énekese Horváth Ákos és Nagy Gergő gitárosok társaságában adott nagyszerű koncertet a Dohány utcai zsinagógában, a Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvényén.
 
Giro 2018: Jeruzsálemből indul, a Vatikánban ér véget
Már régen pletykáltak róla, tegnap végre kiderült milyen lesz az izraeli nagy rajt. Igen, az izraeli rajt. A 2018-as Giro ugyanis Jeruzsálemben kezdődik, május 4-én.  
 
Elie Wiesel-emlékmenetet tartottak Máramarosszigeten
Szülővárosában, Máramarosszigeten a napokban Elie Wiesel-emlékmenetet tartottak a tavaly elhunyt Nobel-béke díjas író tiszteletére, valamint a holokauszt áldozatainak emlékére. Az eseményről portálunknak Gordon Gábor, a magyarországi Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke nyilatkozott.  
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1086]